dimecres, 6 de juny del 2018

Champions of Midgard

Joc eurogame amb un component de combat, per 2 a 4 jugadors amb menys de 2 hores de duració. A Champions of Midgard cada jugador és un clan de vikings en un poble amb port que es veu atacat per monstres. Les rutes de comerç marítim son atacades i les muntayes que rodejen al poble hi viuen altres monstres.


El joc en sí es un joc de col·locació de treballadors: aconseguir diners, menjar, fusta… a més de guerrers per poder anar a lluitar contra els diferents monstres. Els Draugr que viuen al nord ens donen monedes quan els guanyem i punts de victòria. Els monstres que ens trobem a rutes marítimes donen molts més punts, però costa més arribar-hi: cal llogar un vaixell, portar menjar pels guerrers, aguantar les penes que puguin sortir pel camí i després lluitar. Per si fos poc, cada ronda un Troll ataca al poble, no dona gaires punts però permet putejar a altres jugadors a base de punts negatius (el que el mata pot enviar-ne a qualsevol jugador).


Peerò, els combats son amb daus. Nyeeeec!!! Sí, ja sé que n’opineu: daus! Fugim!! Bé, si li doneu una oportunitat veureu que es un joc amb diversos components d’atzar. L’aleatorització més evident son els daus, però son relativament manipulables i a més pots comprar uns o altres segons el que interessi. Les cartes de aventures al mig del mar també son un component d’atzar, ja que podem tenir un viatge tranquil o enfrentar-nos al Kraken a mig viatge. L’ordre dels enemics també es aleatori… també té conseqüències però és més complicat d’explicar.


El gran al·licient del joc per a mi es la primera meitat de la partida, se’m dona molt bé. Després faig fallida, em falten els guerrers i el menjar. Exactament igual ha anat en les dues partides que hem fet. La primera la va guanyar en Victor, i la segona la Mireia per pocs punts.


Cal destacar una jugada magistral del Victor a l’últim combat, tirant un dau amb les següents cares +2,+2,+1,+1,0 i 0. Per matar el monstre i endur-se 11 punts, només li calia un +1. Va tirar i va sortir un 0. Va fer servir un token especial per tornar a tirar daus (al final cada token d’aquests que no hagis fet servir són 2 punts), i va tornar a sortir un 0. Va tornar a fer servir un token, un altre 0. Un altre token … deja vú… un altre 0. Finalment, després d’haver fet servir 4 tokens (perdut 8 punts) es va quedar sense guanyar al monstre. La probabilitat de treure 4 ceros seguits amb aquest dau es un 1.18%… la diferència entre guanyar o no al monstre eren 23 punts (11 del monstre + 8 dels tokens + 4 per puntuació extra final). Hagués guanyat però el destí va voler somriure a tots els que estem a sota seu a les estadístiques. No sé si el Victor hi voldrà tornar a jugar.


 


[bggid=2869714]



http://www.alejostenuki.com/meeples/champions-of-midgard/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada