diumenge, 27 de maig del 2018

Caylus 2018, destrossant un clàssic

La setmana passada vaig probar el Tzolk’in a la tenda de jugarxjugar. Ja sabia que m’agradaria, però no sabia que m’agradaria tant. És un euro amb informació completa on has d’anar calculant tota l’estona la gestió de recursos per poder optimitzar les jugades i treure més punts que els rivals.  A mitja partida, vam comentar les similituds amb el Caylus. Personalment, el considero el euro de gestió de recursos per excel·lència. És cert que té una corba d’aprenentatge, però la gestió de treballadors, els diners, gestió de recursos… és excel·lent.


Avui, donant voltes per internet, he descobert un fil a la BGG on es comenta la nova reedició de Caylus 2018.

Novetats (esteu asseguts?):

-Desapareixen les monedes.

-Desapareix el track de favors reials.

-Cartes amb poders especials, algunes d’inici, altres es poden adquirir.



Sembla que estan americanitzant un dels referents dels jocs Euro. A més, no sembla que ho vulguin reeditar com a Caylus “junior” o alguna mena de modificació per deixar clar que no es el joc original que es per gran part de l’essència del joc. Que faríem a un Agricola sense menjar? o a Sagrada sense limitacions de colors ni números? Fem un Catan on sempre pots triar els números dels daus? Bé, no faré gaires comentaris. No he jugat aquesta nova versió del Caylus, per tant no fé fins a quin punt és dolenta…


Encara es factible aconseguir exemplars de l’edició prèvia. Per tant, si no l’heu jugat, proveu-lo i si us agrada, encara n’esteu a temps!!



http://www.alejostenuki.com/meeples/caylus-2018-destrossant-un-classic/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada