divendres, 11 de maig del 2018

Kingsburg

Importat de la nova web: http://www.alejostenuki.com/meeples

El joc que va popularitzar la mecànica de col·locació de daus. Cadascú es un noble que ha de defensar el seu territori, les materies primes s'aconsegueixen a la cort reial, posant daus a la casella del conseller que ens interessi. El problema es que els daus es solapen, els monstres ataquen cada 4 rondes i mentrestant hem d'aconseguir punts pel mig.

Aquest joc que ja te uns anys funciona molt bé a 4, a 5 potser es fa un pel massa llarg i té força anàlisi paràlisi. El joc es del 2007, i al cap de poc en va sortir una expansió que va molt buscada. En principi al 2018 en treuen una nova edició. Se suposa que aquest joc es el primer que va establir les bases dels jocs de tipus "col·locació de daus" (Dice placement): Yspahan, Alien frontiers, Bora Bora, Roll for the Galaxy, viatges de marco polo...

Dit això, és curiosa la combinació entre estratègia i atzar. Un pot tenir una bona idea/estratègia, però si els daus no acompanyen... o a l'inrevés. De fet, ajustant l'ordre de tirada per afavorir el jugador amb una tirada més pobre, ajuda a combatre l'atzar innat en els daus. Interessant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada