diumenge, 13 de maig del 2018

Caos of Caledonia

Ahir vam fer una partida dels clans of Caledonia a 3 jugadors. Feia mesos que jo no hi jugava i ni l’Hector ni l’Andreu l’havien jugat abans. Primer vam tenir la rigurosa mitja hora d’explicació de regles… I després les dues hores de partida.


El problema es que hi va haver un parell de regles que no debía explicar gaire bé (i un poder especial directament el vaig explicar malament). Un dels conceptes que més costa d’entendre i d’explicar són els assentaments… No vaig posar-hi prou énfasis, tant l’Hector com l’Andreu ho van entendre malament i això va marcar un estil de partida molt individualista. Tot i que el joc no es molt interactiu, potser va ser menys de l’habitual. Va haver-hi manipulació del mercat o conflictes amb algun contracte d’exportació… D’altra banda, petites variacions en tabac, coto i bambú, donaven grans canvis de puntuacions. I tots hi participavem.


Be, tots no, perquè l’Hector va decidir ignorar parcialment els contractes d’exportació/importació… I crec que és un dels mecanismes principals de puntuació. De fet, abans de la puntuació final, cap de nosaltres tenia més de 30 punts. I, per post in exemple, la meva puntuació només en tabac van ser 35 punts. Un cop comptats els diners, matèries produïdes, majories de contractes, les carxofes (si, cada carxofa es un punt), i els productes importats, la puntuació final rondava els 150 punts. Els objectius que surten durant la partida semblen secundaris…


L’Andreu, a base de fer i envellir whisky al celler, va fer 141 punts. L’Hector treia bé edició cada cop que comerciava al mercat, però participar poc en contractes el va deixar amb 117 punts. Jo només feia que vendre i produir llet a preus astronòmics, puntuació final de 147 punts. Com havíem explicat malament tel tema dels assentaments vam decidir ignorar aquesta puntuacio, que hagués afegit entre 18 i 6 punts als jugadors. Veient la diferencia final d e puntuació, potser els objectius que surten durant el jocs no s’haurien de menysprear… A no ser que hi hagi algun contracte especialment valuós…


Jo estava mort de son, era una primera partida, algunes regles es van entendre/explicar malament, els meus càlculs mentals fallaven a la hora de tornar diners… Tot massa caòtic. Espero repetir el joc en breu, havent dormit i tenint les regles més fresques.



http://www.alejostenuki.com/meeples/caos-of-caledonia/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada