dilluns, 9 de maig del 2016

Go - Baduk

El go (xinès: weiqi, japon+es: igo, coreà: baduk)és un joc d'estratègia de tauler per a dos jugadors originari de la Xina, on es va desenvolupar entre els anys 2000 i 200 aC. És molt popular a l'Àsia oriental (sobretot a Xina, Corea i Japó), però cada vegada més també arreu del món.
Els dos jugadors situen alternativament peces blanques i negres, anomenades "pedres", en les interseccions buides (anomenades "punts") d'una quadrícula de 19×19 línies (els jugadors principiants sovint juguen en taulers petits de 9×9 i/o 13×13). L'objectiu del joc és utilitzar les pedres pròpies per a envoltar una àrea total ("territori") més gran que la de l'oponent. Una vegada col·locades al tauler, les pedres no es poden moure, però sí que es poden retirar si són capturades; per a fer-ho, cal envoltar una pedra o grup de pedres contràries ocupant tots els punts ortogonalment adjacents ("llibertats"). Els jugadors continuen d'aquesta manera fins que cap jugador vol fer un altre moviment; el joc no té condicions especials per finalitzar. Quan el joc s'acaba, es compta el territori, les pedres capturades i el komi per tal de determinar el guanyador. El joc també es pot guanyar en el cas que l'oponent abandoni.
Qualsevol persona que estigui interessada en jugar-ne o aprendre'n, es benvinguda. 

2 comentaris:

  1. Respostes
    1. Bones, si t'interessa jugar escriu-me a alejostenuki arroba Gmail.... I en parlem. Si en saps jugar, perfect, i si no et puc ensenyar una mica

      Elimina